Wie ben je?
Beaudine Jeroense, 30 jaar en Wijkverpleegkundige.
Wanneer ben je begonnen met werken voor ZorgSaam?
Ik ben in 2006 begonnen bij ZorgSaam.
Welke voor opleiding heb je gedaan?
Ik ben begonnen met mbo-verpleegkundige en heb een aantal jaar geleden de keuze gemaakt om nog een vervolgopleiding te doen voor Bachelor Verpleegkundige in Antwerpen.
Waar ben je begonnen met Werken Bij ZorgSaam? En waarom?
Ik ben in 2006 begonnen in Bachten Dieke. Toen ik nog geen opleiding in de verpleging had ben ik daar begonnen als weekendhulp in de keuken en ben vervolgens aan de opleiding verpleegkunde begonnen. Later ben ik overgestapt naar de verzorging in Bachten Dieke. Toen ik mijn opleiding verpleegkunde had afgerond ben ik gaan werken op de longafdeling in het ziekenhuis, waar ik zeven jaar gewerkt heb. Na mijn bachelor opleiding heb ik gesolliciteerd als wijkverpleegkundige in Axel. Hier werk ik nu ongeveer drie jaar.
Hoe ben je bij ZorgSaam terecht gekomen? Hoe verliep je sollicitatie proces en hoe werd je ontvangen/ingewerkt?
Mijn moeder werkte destijds ook in Bachten Dieke, dus via haar ben ik eigenlijk ZorgSaam ‘ingerold’.
Ik heb na mijn opleiding verpleegkunde gesolliciteerd op afdeling orthopedie en op afdeling longziekten. Ik werd toen op beide vacatures aangenomen en moest dus een keuze maken voor welke afdeling ik zou gaan. Ik heb toen voor longziekten gekozen omdat ik daar ook stagegelopen had wat goed bevallen was. Ik heb daar altijd met plezier gewerkt en ben daar goed ontvangen en ingewerkt door mijn collega’s.
Een aantal jaar geleden heb ik gesolliciteerd op de vacature wijkverpleegkundige en ben toen aangenomen in wijkteam Axel-Zuid. Ook daar ben ik goed ontvangen door mijn huidige collega’s.
Waarom heb je de overstap gemaakt van het ziekenhuis naar de ouderenzorg?
Ik heb destijds de keuze gemaakt om als wijkverpleegkundige te gaan werken in de thuiszorg omdat ik mijn opleiding voor bachelor verpleegkundige had afgerond en ook nieuwsgierig was naar de administratieve kant in de verpleging. Voor deze functie moest ik wel mijn bachelor diploma verpleegkunde hebben. Het grootste verschil met het werk in het ziekenhuis is voor mij dat ik in de thuiszorg cliënten zie met verschillende aandoeningen en zorgvragen en ook in verschillende thuissituaties kom. Daarnaast moeten wij soms creatief zijn omdat wij in de thuiszorg niet meteen alle hulpmiddelen tot onze beschikking hebben. Er moet vaak een hoop geregeld worden in de thuissituatie zodat wij onze zorg op een verantwoorde manier kunnen leveren. Zoals het bestellen van een hoog-laag bed, verbandmateriaal of het inschakelen van andere disciplines zoals een ergotherapeut.
Wat is het leukste aan je werk?
Voor mij is het leukste aan mijn werk de afwisseling. In de ochtend doe ik patiëntenzorg en in de middag doe ik administratie.
Daarnaast vind ik het leuk om op allerlei verschillende plekken te komen en de flexibiliteit heb om mijn dagindeling grotendeels zelf in te kunnen plannen.
Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik begin om 08.00 uur aan mijn cliëntenroute.
Dit kan in Axel, Zuiddorpe of Westdorpe zijn maar ik werk meestal in Axel. Gedurende de ochtend zie ik verschillende cliënten met verschillende zorgvragen. Dit kan bijvoorbeeld om wondzorg, drainzorg, het aansluiten van voeding of persoonlijke verzorging gaan. Daarnaast kunnen wij nog gebeld worden voor calamiteiten. Aan het einde van de route hebben wij soms nog overleg met collega’s.
In de middag doe ik zelf nog administratief werk. Zo hebben wij in de middag nog overleg met andere disciplines, plannen wij intakegesprekken met nieuwe cliënten en passen wij zorgleefplannen aan. Aan het einde van de week kijken we onze clientrouteplanning na voor de aankomende week. Als wijkverpleegkundige coördineren we de algehele zorg rondom onze cliënten.